Inter wil onder Chinese leiding weer een topclub worden

Reacties

Internazionale komt in Chinese handen. Op die manier hoopt de club het gat met de nationale en internationale top te kunnen dichten.

Inter wil onder Chinese leiding weer een topclub worden

De Indonesische eigenaar Erick Thohir, die pas sinds 2013 de baas is bij Inter, heeft bevestigd dat hij een meerderheidsaandeel gaat verkopen aan de Chinese Suning Group. De deal is rond en wordt later deze maand officieel gemaakt. 'Deze deal maakt Inter sterker', aldus Thohir. 'Dat heeft de club nodig om weer te kunnen concurreren met grootmachten uit de beste Europese competities.'

Met de overname is een bedrag tussen de 500 en 700 miljoen euro gemoeid. Of de Chinezen van plan zijn Inter volledig naar hun hand te zetten, is nog niet duidelijk. Trainer Roberto Mancini verwacht dat zijn doorlopende contract gerespecteerd wordt.

Inter staat er financieel niet goed voor en ligt op dit moment aan banden bij de UEFA vanwege diverse overtredingen van het Financial Fair Play-reglement. De Nerazzurri richten hun pijlen deze zomer daarom vooral op transfervrije spelers. Caner Erkin werd al op die manier weggeplukt bij Fenerbahçe, terwijl Éver Banega lijkt over te komen van Sevilla. Verder heeft Inter interesse voor Feyenoorder Tonny Vilhena. Kopen kan Inter vooralsnog alleen als er eerst verkocht wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.