Inter vervolgt op Sardinië opmars dankzij topscorer Icardi

Reacties

Internazionale heeft de opmars in de Serie A vervolgd met een 2-1 overwinning op Cagliari. De Nerazzurri hadden sinds het seizoen 2010/11 al niet meer gewonnen op Sardinië, maar de ploeg van Roberto Mancini boekte er nu de derde opeenvolgende competitiezege en heeft nog maar vier punten minder dan nummer vijf Fiorentina.

Inter vervolgt op Sardinië opmars dankzij topscorer Icardi

Sinds zijn komst eind oktober als opvolger van Walter Mazzarri kreeg Mancini het kwakkelende Inter nog niet echt aan de praat, maar met de lente in zicht is er zowaar enige verbetering zichtbaar bij de Milanese grootmacht in verval. Na overtuigende overwinningen op Palermo (3-0) en Atalanta (4-1) won Inter ook van Cagliari. Het betekent dat de Noord-Italianen voor het eerst dit seizoen drie keer op rij winnen in de Serie A.

Zoals dit seizoen al vaker het geval was eiste Mauro Icardi de hoofdrol op door de bal in de 68ste minuut in de verre hoek te krullen. Met zijn veertiende competitiegoal zette de Argentijn zijn club niet alleen op de koers van de overwinning, maar schaarde hij zich ook naast landgenoot Carlos Tévez bovenaan de topscorerlijst.

Icardi's treffer was twintig minuten eerder al voorafgegaan door de 0-1 van Mateo Kovacic, die binnenschoot nadat de 22-jarige spits nog was gestuit. Cagliari kreeg pas een kwartier voor tijd loon naar werken, toen Inter-huurling Samuele Longo met hulp van doelman Juan Carrizo voor aansluiting zorgde. Het was niet genoeg om Inter van de gedeelde zesde plaats met Genoa en Sampdoria af te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.