'Inter laat oog vallen op Weghorst in zoektocht naar opvolger Lukaku'

Reacties

In de zoektocht naar een vervanger voor Romelu Lukaku heeft Internazionale het oog nu ook laten vallen op Wout Weghorst. De 29-jarige spits van VfL Wolfsburg zou een goedkopere optie zijn dan de alternatieven die in de Serie A rondlopen.

'Inter laat oog vallen op Weghorst in zoektocht naar opvolger Lukaku'
© Pro Shots

Dat stelt Sky Sport Italia. Inter trok met Edin Dzeko al een centrumspits aan, maar de kampioen van Italië wil na de komst van de 35-jarige spits van AS Roma nog een extra aanvaller aantrekken. Dat zou dus Weghorst kunnen worden. De verwachting is dat de Oranje-international voor 15 à 20 miljoen euro is over te nemen van Wolfsburg, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt.

Inter keek aanvankelijk rond in eigen land naar een opvolger van de naar Chelsea vertrokken Romelu Lukaku. Atalanta Bergamo verlangt naar verluidt echter minstens veertig miljoen euro voor Duavan Zapata. Een bod van dertig miljoen euro plus bonussen op de Colombiaanse spits zou al zijn afgewezen. Lazio verlangt voor Joaquín Correa eveneens de hoofdprijs.

En dus zou er na Stefan de Vrij en Denzel Dumfries nu mogelijk een derde Nederlander bij Inter komen te spelen, als de interesse in Weghorst concreet zou worden. De voormalig spits van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ is net begonnen aan zijn derde seizoen bij Wolfsburg, waar hij Mark van Bommel zaterdag bij de competitiestart nog de overwinnning bezorgde.

Het was al de 65ste goal van Weghorst in Duitse dienst sinds Wolfsburg hem in 2018 voor ruim tien miljoen euro overnam van AZ. Het resulteerde vorig jaar al in belangstelling uit de Premier League, maar een transfer bleef uit. Nu lonkt opnieuw een stap omhoog, al zal Van Bommel hem niet graag kwijtraken in zijn eerste seizoen als coach in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.