Inter hult zich in stilzwijgen over kandidatuur Hiddink

Reacties

Het project van Frank de Boer mislukte, maar bij Internazionale is men nog niet uitgekeken op het Nederlandse trainersgilde. Guus Hiddink zou in beeld zijn als tussenpaus.

Inter hult zich in stilzwijgen over kandidatuur Hiddink

Italiaanse media maken al een paar dagen melding van interesse voor Hiddink, die zonder baan zit na zijn werkzaamheden als interim-trainer van Chelsea vorig seizoen. Inter-directeur Pietro Ausilio wilde er donderdagavond nog niets over kwijt. 'Ik ga niet in op namen. Het gaat er nu vooral om dat ik voor Inter de juiste man vind. Wanneer ik die gevonden heb, maken we het nieuws bekend en wordt jullie honger naar nieuws gestild', zei hij tegen Sky Italia.

'We willen een trainer die het Italiaanse voetbal begrijpt. Dat betekent niet dat hij per definitie Italiaans moet zijn. Het kan ook een buitenlander worden', houdt Ausilio de deur open voor Hiddink. Stefano Pioli is de belangrijkste Italiaanse kandidaat.

Ausilio ging tot slot in op de redenen van het ontslag van De Boer. 'We konden niet anders dan ingrijpen', zei hij. 'De Boer was al te snel in de problemen geraakt. Zijn project was erg ambitieus en hij heeft keihard gewerkt om het te doen slagen. Er zijn ook zeker goede wedstrijden onder hem geweest, maar er waren ook mindere. Bovenal waren de resultaten slecht. Een club als Inter mag niet zoveel wedstrijden verliezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.