Inter heeft last van uitblinkende Alisson en blijft wachten op zege

Internazionale komt maar niet uit de negatieve spiraal. De ploeg van Luciano Spalletti ontsnapte zondag door een late goal van Marcelo Brozovic weliswaar aan een nederlaag tegen AS Roma, maar wist opnieuw niet te winnen. De laatste zes competitieduels leverden al geen zege meer op voor Inter.

Inter moest in de rommelige topper tegen Roma genoegen nemen met een punt (1-1) en daardoor werd de achterstand van i Nerazzurri op koploper Napoli, dat eerder deze zondag met 0-1 won bij Atalanta Bergamo, opnieuw groter. De laatste zege van Inter dateert alweer van 3 december, toen het met 5-0 te sterk was voor Chievo Verona. Daarna haalden de manschappen van Spalletti uit zes competitieduels nog maar vier schamele puntjes.

De hoofdrolspeler in de rommelige topper tussen Inter en Roma was Alisson. De sluitpost van Roma keepte geweldig en hield Ivan Perisic en Borja Valero in de eerste helft van scoren af, voordat hij na ruim een halfuur spelen met een verre uittrap een assist op zijn naam schreef. Alisson zag dat de bal compleet gemist werd door Davide Santon en Stephan El Shaarawy profiteerde optimaal van dit slippertje: 0-1.

Roma verdiende deze voorsprong, want de bezoekers waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Spalletti was niet gelukkig met wat hij zag en bracht voor de tweede helft Brozovic in het veld voor Roberto Gagliardini. Met vers bloed binnen de lijnen ging Inter na de onderbreking op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg was wel lange tijd heel erg slordig. Pas in de laatste twintig minuten kwamen er serieuze kansen voor Inter op de 1-1.

Alisson bewees in deze slotfase opnieuw een erg betrouwbare keeper te zijn. De doelman maakte een inzet van invaller Éder onschadelijk en tikte niet veel later een knap schot van Mauro Icardi op de paal. Éder kopte geheel vrijgelaten over het doel van Alisson en de keeper redde geweldig bij een volgende kans voor Icardi, maar de gelijkmaker van Inter viel vijf minuten voor tijd alsnog. Brozovic kopte de 1-1 tegen de touwen en daardoor blijft Inter in ieder geval vierde staan op de ranglijst van de Serie A. Roma, de nummer vijf, heeft drie punten minder.