Inter en Guarín sluiten transfersoap af met nieuw contract

Reacties

Fredy Guarín stond twee maanden geleden nog op het punt Internazionale te verruilen voor Juventus, maar maandagmiddag heeft de Colombiaanse international zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot 2017 aan de Italiaanse topclub verbindt.

Inter en Guarín sluiten transfersoap af met nieuw contract

Sinds hij in de zomer van 2012 voor circa twaalf miljoen euro overkwam van FC Porto, geldt Guarín als een van de belangrijkste spelers van de Nerazzurri. De 27-jarige middenvelder staat vooral bekend om het keiharde afstandsschot dat hij in zijn rechterbeen heeft. Sinds hij neerstreek in Milaan trof hij dertien keer doel in officiële duels.

Die prestaties waren ook Juventus opgevallen. De landskampioen zag afgelopen winter daarom wel wat in de komst van Guarín. De supporters van Inter kwamen echter in opstand, omdat Juve nauwelijks geld zou bijleggen in een ruildeal met Mirko Vucinic, die in Turijn dit seizoen vooral de bank warm houdt.

En juist dat was tegen het zere been van de Inter-aanhang. Moest Guarín toch vertrekken naar De Oude Dame, dan op zijn minst toch voor een flinke zak geld. En dat lieten ze duidelijk merken. Na spoedberaad besloot de clubleiding dan ook de transfer af te blazen. Dat leidde weer tot onvrede bij Guarín, die naar verluidt zelfs overwoog in staking te gaan.

Twee maanden later is van dat alles weinig meer te merken. Guarín is na een korte afkoelingsperiode al sinds begin februari weer een vast gezicht in het elftal van trainer Walter Mazzarri en ondertekende maandag een nieuw contract om de bizarre transfersoap definitief af te sluiten. Het kan verkeren in het Italiaanse voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.