Inter en Cesena schieten niets op met gelijkspel

Inter en Cesena zijn zondagavond in Milaan niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1). Daarmee schieten beide ploegen helemaal niets op.

Inter, dat donderdag bij Wolfsburg (3-1 verlies) ook al teleurstelde, won maar twee van zijn laatste zeven thuiswedstrijden in de Serie A en al snel was duidelijk dat de supporters ook zondagavond niet veel van hun ploeg moesten verwachten. Cesena, dat vecht tegen degradatie, kwam via Gregoire Defrel op voorsprong (0-1).

Na rust leek de snelle gelijkmaker van Rodrigo Palacio (foto) een voorbode voor een aantrekkelijke tweede helft, maar niets was minder waar. Het duel bloedde dood. En waar Cesena achterop raakt in de degradatiestrijd, verliest Inter de Europese plaatsen steeds verder uit het oog.

Inter komt door de remise in punten nog wel gelijk met nummer zeven Genoa. Cesena, gedeeld achttiende op de ranglijst van de Serie A, verkleint de kloof met Urby Emanuelsons Atalanta van vijf tot vier punten.