Inter blijft na zege op Fiorentina in spoor van AS Roma

De topper van de vijfde speelronde in de Serie A is een prooi geworden voor Internazionale. In eigen huis was de ploeg van trainer Walter Mazzarri te sterk voor Fiorentina, dankzij een late treffer van Jonathan (foto, 2-1).

Beide clubs hadden voorafgaand aan de ontmoeting in Stadio Giuseppe Meazza tien punten uit vier duels en waren het seizoen dus prima begonnen, maar om in het spoor van koploper AS Roma te blijven, was winst noodzakelijk. Al na vijftig seconden diende doelman Neto van de bezoekers handelend op te treden bij een schot van Yuto Nagatomo, maar ook zijn collega Samir Handanovic moest aan de bak. De Inter-goalie bracht redding op een inzet van Giuseppe Rossi.

In de twintigste minuut kreeg Joaquín een uitgelezen kans Fiorentina op voorsprong te zetten, maar Handanovic voorkwam een treffer van de doorgebroken Spanjaard. Ook na rust kregen beide clubs kansen. Het waren de bezoekers die de score openden. Rossi benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Juan op Joaquín.

Inter kwam echter uitstekend terug, want twaalf minuten later schoot aanvoerder Esteban Cambiasso met een halve omhaal schitterend de gelijkmaker binnen. Ook daarna was er spektakel voor beide doelen. Josip Ilicic stuitte op Handanovic, terwijl Jonathan wél trefzeker was. De Braziliaan bezorgde de thuisclub drie punten door hard raak te schieten.

Maar de Milanezen mochten ook hun doelman danken, aangezien Handanovic in de extra tijd Massimo Ambrosini van scoren afhield. Door de 2-1 zege heeft Internazionale nu dertien punten uit vijf duels, waardoor het de tweede plaats bezet met twee punten achterstand op AS Roma. Fiorentina blijft vijfde staan in de Serie A.