Iniesta wil Clásico winnen als eerbetoon aan Cruijff

Reacties

Andrés Iniesta wil El Clásico tussen Barcelona en Real Madrid komende zaterdag (aftrap 20.30 uur) winnen om de zege op te kunnen dragen aan Johan Cruijff. 'We kunnen hem het beste eren door alles wat hij ons geleerd heeft uit te voeren', aldus de aanvoerder van de Catalanen.

Iniesta wil Clásico winnen als eerbetoon aan Cruijff

Het overlijden van Cruijff zorgt  voor extra motivatie bij Barcelona, vertelt Iniesta op de persconferentie in aanloop naar de kraker tussen de Spaanse rivalen. De club heeft al een sfeeractie aangekondigd ter nagedachtenis van El Salvador. De 90.000 supporters in Camp Nou zullen een mozaïek vormen met de tekst 'Gràcies Johan' (Bedankt Johan). Die tekst zal ook op de shirts van de thuisploeg staan. Op de schermen van het stadion zal tevens een video met een eerbetoon aan Cruijff worden uitgezonden.

Na de uitgebreide eerbetuigingen vooraf zal Barcelona de aanval van Real Madrid moeten afslaan. De Koninklijke staat derde met tien punten achterstand op de koploper en vecht voor zijn laatste kans op de Spaanse ereplaatsen.

De voorbereiding van beide ploegen op de kraker is korter dan normaal vanwege de interlandperiode. Het merendeel van de selectie van Barcelona trok naar zijn geboorteland en keerde vandaag pas weer terug op het trainingsveld. Iniesta denkt echter niet dat het invloed zal hebben op het duel met Real. 'We weten tegen wie we spelen en wat we moeten doen, dus dat maakt niet zoveel uit.'

Ook Lionel Messi is klaar voor het treffen met de Madrilenen. De Argentijn speelde dinsdagavond met zijn land tegen Bolivia. In dat duel maakte hij zijn vijftigste interlandgoal en zijn 499ste doelpunt in zijn carrière en staat daarmee voor een volgende jubileumstreffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.