Iniesta voor de vijfhonderdste keer in het shirt van Barça

Reacties

Andrés Iniesta speelt woensdagavond met Barcelona bij Atlético Madrid de return in de kwartfinale van de Champions League. Voor de Spaanse smaakmaker is het zijn vijfhonderdste officiële optreden voor de Blaugranas.

Iniesta voor de vijfhonderdste keer in het shirt van Barça

Iniesta verdeelde zijn huidige 499 wedstrijden bij Barcelona als volgt: 331 in de Primera División, 51 in de strijd om de Copa del Rey, 100 in Europees verband (waarvan 95 in het hoofdtoernooi van de Champions League) en 17 in de overige nationale en internationale bekertoernooien. Iniesta maakte vijftig goals in zijn 499 duels tot nu toe.

Iniesta wordt de vijfde speler in de rijke historie van Barcelona die de grens van vijfhonderd officiële wedstrijden bereikt. Zijn huidige ploeggenoten Xavi (recordhouder met 716 duels), Carles Puyol (593), Víctor Valdés (535) én oud-speler Migueli (549) gingen El Ilusionista voor.

Barcelona begint woensdag aan de return tegen Atlético in de wetenschap dat de club móet scoren in Estadio Vicente Calderón om kans te maken op kwalificatie voor de halve finale. Vorige week hielden beide ploegen elkaar in Camp Nou in een boeiend gevecht op 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.