'Iniesta is exceptioneel goed, wat een pass was dat'

Reacties

Andrés Iniesta is inmiddels 32 jaar oud, maar was ook tijdens zijn tiende EK-wedstrijd in het shirt van Spanje weer de baas op het veld. Het kwam de spelmaker van Barcelona op een stortvloed aan complimenten te staan.

'Iniesta is exceptioneel goed, wat een pass was dat'

Iniesta dicteerde de wedstrijd tegen Tsjechië (1-0), maar ondanks enkele splijtende passes van zijn voet bleef Spanje maar zoeken naar dat ene bevrijdende doelpunt. Dat kwam er enkele minuten voor tijd alsnog, toen Gerard Piqué raak kopte na een perfect aangesneden voorzet van zijn clubgenoot. 'Wat een pass was dat', reageerde de verdediger na afloop. 'Wat een kwaliteit heeft Iniesta toch.'

Ook bondscoach Vicente del Bosque was lovend over Iniesta, die nu samen met David Silva de Spanjaard is met de meeste EK-duels achter zijn naam en alweer aan zijn zesde eindtoernooi is begonnen. 'Iniesta speelde erg goed.' Daar sloten de spitsen Aritz Aduriz en Álvaro Morata zich bij aan. 'Het is geweldig dat we middenvelders met zulk inzicht hebben.'

Iniesta was dermate bepalend voor het spel van Spanje dat hij samen met verdediger Sergio Ramos evenveel passes verstuurde als de hele Tsjechische ploeg bij elkaar. Bondscoach Pavel Vrba legde zich erbij neer. 'Iniesta is een exceptioneel goede speler. Spanje is nu eenmaal beter in balbezit en het creëren van kansen', aldus Vrba bij de UEFA.

Toch duurde het lang voordat Spanje de Tsjechische muur had gebroken. 'Er is niet één manier om dit soort teams te verslaan. Je moet druk blijven zetten totdat je krijgt wat je wil. Het vergt gewoon geduld', aldus Iniesta, die bescheiden bleef. 'Ik probeer altijd mijn verantwoordelijkheid te pakken. Op die manier geniet ik van het voetbal. Dat is nu niet anders.' Het tekent de pure liefhebber in hem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.