Inhaalrace Mainz brengt derde plaats Gladbach in geding

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft ondanks een mooie voorsprong genoegen moeten nemen met een punt als resultaat van het bezoek aan FSV Mainz 05 (2-2).

Inhaalrace Mainz brengt derde plaats Gladbach in geding

Borussia Mönchengladbach had de laatste weken moeite op vreemde bodem de aanspraak op de derde plaats waar te maken. De nederlaag bij Schalke 04 (1-0) en het gelijkspel bij Hamburger SV (1-1) onderstreepten dat.

Het bezoek aan Mainz leverde Die Fohlen wederom een teleurstelling op. Het zag er aanvankelijk goed uit voor de ploeg van trainer Lucien Favre, die bij de nummer twaalf van de Bundesliga na ruim een uur een comfortabele voorsprong te pakken had.

Raffael was met twee doelpunten de man van de wedstrijd voor Gladbach. Maar kort na het invallen van Roel Brouwers ging het mis. Met de Nederlander als vervanger van aanvoerder Martin Stranzl incasseerden de gastheren in een tijdsbestek van vier minuten twee treffers. Johannes Geis en Shinji Okazaki (foto) zorgden met hun doelpunten dat de inhaalrace Mainz een punt opleverde.

Borussia Mönchengladbach houdt ondanks het puntenverlies in Mainz de derde plaats in de Bundesliga. Maar de voorsprong op achtervolgers Schalke 04 en FC Augsburg is nog maar drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.