Ingreep Huntelaar goed verlopen, meer zorgen voor Schalke

Klaas-Jan Huntelaar is maandagochtend met succes geopereerd aan de binnenbanden van zijn rechterknie. Zoals verwacht zal de dertigjarige spits tot aan de winterstop ontbreken. Tot overmaat van ramp moet Schalke 04 Marco Höger waarschijnlijk de rest van het seizoen missen.

Ingreep Huntelaar goed verlopen, meer zorgen voor Schalke

Waar Huntelaar al sinds augustus worstelt met de kniekwetsuur, raakte Höger afgelopen zaterdag tegen Eintracht Braunschweig geblesseerd. De eerste diagnose is dat de 24-jarige middenvelder een kruisband in zijn rechterknie gedeeltelijk heeft gescheurd.

Waar Huntelaar na de winterstop weer inzetbaar zal zijn, is Höger (op de foto met de Oranje-international) mogelijk pas in het nieuwe seizoen weer beschikbaar voor Die Königsblauen. En trainer Jens Keller was al niet zonder zorgen. Ook Kevin-Prince Boateng, Jefferson Farfán, Timo Hildebrand, Jermaine Jones en Chinedu Obasi kampen met fysieke ongemakken.

Waar dat de afgelopen weken tegen FC Augsburg (4-1) en Eintracht Braunschweig (3-2) nog niet voor averij zorgde, vormt de thuiswedstrijd in de Champions League van aanstaande dinsdag tegen Chelsea wat dat betreft wel een serieuze test voor het door blessures geplaagde Schalke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen