Indrukwekkend AS Roma behoudt tegen Inter perfecte score

AS Roma heeft zijn perfecte score in de uitwedstrijd tegen Internazionale op indrukwekkende wijze in stand gehouden. De koploper van de Serie A liet er in het Stadio Giuseppe Meazza geen twijfel over bestaan dat het een serieuze uitdager is van landskampioen Juventus: 3-0.

De manier waarop Roma Inter in eigen huis versloeg, was met name imponerend omdat dit seizoen tot dusver alleen Juventus (1-1) een punt overhield aan een bezoek aan de Nerazzurri. Zaterdagavond moest de net als Roma sterk gestarte ploeg van trainer Walter Mazzarri echter diep buigen voor Kevin Strootman en zijn ploeggenoten.

Roma had vorige week tegen Bologna (5-0) voor het eerst doelpunten gemaakt in de eerste helft. De drieklapper uit het eerste bedrijf tegen Bologna kreeg tegen Inter een vervolg, want dankzij twee goals van Francesco Totti en één van Alessandro Florenzi had het elftal van de Franse coach Rudi Garcia al bij rust een marge van drie goals opgebouwd.

Dat kwam niet zozeer doordat Roma de beter voetballende ploeg was, maar vooral de meest efficiënte van de twee. Want terwijl een keiharde knal van Fredy Guarín tegen de binnenkant van de paal het voornaamste wapenfeit van Inter was, vond Totti in de achttiende en de veertigste minuut met twee ziedend harde schoten wel het net.

Francesco Totti zet AS Roma omringd door Internazionale-verdedigers op voorsprong.

Gervinho was zowel bij de 229ste en 230ste Serie A-goal van Totti – alleen Silvio Piola scoorde meer (274) - verantwoordelijk voor het voorwerk; in de achttiende minuut als aangever en in de veertigste minuut doordat een overtreding van Alvaro Pereira op de Ivoriaanse aanvaller goed was voor een strafschop.

Bij de derde goal leverde Strootman een belangrijke bijdrage. De 23-jarige middenvelder bediende Florenzi, die vanuit een lastige positie de bal in de uiterste verre hoek buiten het bereik van Inter-doelman Samir Handanovic plaatste.

Mazzarri probeerde met het inbrengen van Mauro Icardi, Mateo Kovacic en Diego Milito nog voor aanvallende impulsen te zorgen, maar zijn ploeg kwam niet verder dan een afgekeurde treffer van verdediger Andrea Ranocchia, die de bal letterlijk uit de handen van Roma-keeper Morgan De Sanctis kopte.

Het had zelfs nog 0-4 kunnen worden na een schitterende pass van Strootman, maar Handanovic hield Gervinho in een één-op-één-situatie van scoren af. Omdat ook een late rode kaart voor Federico Balzaretti geen soelaas bood voor Inter, is Roma na zeven speelronden nog altijd schadeloos koploper met 21 punten. Inter ziet het gat groeien tot zeven punten.