In Maastricht en Almere begint jacht op promotie

Reacties

Terwijl de strijd in de Eredivisie om directe handhaving nog in volle gang is, begint maandagavond in Almere en Maastricht de jacht op promotie uit de Jupiler League al. Een overzicht.

In Maastricht en Almere begint jacht op promotie

Vrijdag werd op de laatste speeldag in de Jupiler League duidelijk welke promotiekandidaat welke plaats in het schema van de play-offs kreeg. Alleen de naam van de Eredivisionist die naast De Graafschap gaat vechten voor een langer verblijf op het hoogste niveau, ontbreekt nog. Voor de zestiende plaats komen Excelsior en Willem II nog in aanmerking.

Van de ploegen die maandag in de eerste ronde van de play-offs spelen, kende alleen FC Emmen een slechte generale door op eigen veld verrassend te verliezen van Fortuna Sittard (1-2). De Drentse formatie zakte een plaatsje en begint daardoor in plaats van tegen MVV in Almere aan de jacht op promotie.

FC Emmen begint ondanks de hogere klassering met vraagtekens over een favorietenrol. Niet alleen zijn er twijfels over de vorm aangezien de laatste drie duels verloren gingen. Maar ook ontbreken Marcel Seip en Tim Siekman door een schorsing, die het centrale verdedigingsduo heeft overgehouden aan de gele kaarten in de nacompetitie van een jaar geleden.

Almere City FC maakte juist indruk aan de vooravond van de barrage. De formatie van trainer Jack de Gier denderde over Jong PSV heen. De Eindhovense beloftes konden met negen man niet voorkomen dat de winnaar van de vierde periode een recordzege boekte (7-0).

FC Volendam-trainer Robert Molenaar gebruikte het duel met FC Oss als laatste voorbereiding op de play-offs, waarin vanaf 20.00 uur MVV Maastricht de eerste tegenstander is. Kees Kwakman en Jack Tuyp maakten hun rentree en bewezen direct hun waarde. De twee routiniers staan maandag in De Geusselt in de basis.

MVV Maastricht is de grootste outsider getuige de tiende plaats op de eindrangschikking. De formatie van trainer Ron Elsen is ook de enige ploeg in de play-offs die het reguliere cijfers afsloot met negatieve doelcijfers. Daar kon de 3-1 overwinning bij RKC Waalwijk geen verandering in brengen.

Voor VVV-Venlo, NAC Breda, FC Eindhoven en Go Ahead Eagles begint de jacht op promotie op 13 mei. Dan is ook bekend welke Eredivisionist de winnaar van het duel Almere City FC – FC Emmen treft. MVV Maastricht en FC Volendam weten dat De Graafschap wacht als de eerste ronde wordt overleefd.

SCHEMA PLAY-OFFS OM PROMOTIE/DEGRADATIE
Eerste ronde A: MVV Maastricht - FC Volendam
(2 en 8 mei) B: Almere City FC - FC Emmen
Halve finales C: Winnaar A - De Graafschap
(13 en 16 mei) D: Go Ahead Eagles - VVV-Venlo
E: FC Eindhoven - NAC Breda
F: Winnaar B - nr 16. Eredivisie
Finales: Winnaar C - Winnaar D
(19 en 22 mei) Winnaar E - Winnaar F
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.