In de schaduw van Haaland pakt Ederson bijzonder record

Reacties

Het gaat uiteraard veel over de dubbelslag van Erling Haaland tegen Leeds United, maar door die wedstrijd te winnen heeft keeper Ederson een bijzonder record op zijn naam geschreven. De Braziliaanse goalie won zijn 150ste Premier League-wedstrijd in zijn 197ste wedstrijd.

In de schaduw van Haaland pakt Ederson bijzonder record
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Sinds Ederson in 2017 van Benfica naar Manchester City kwam, speelde hij bijna tweehonderd wedstrijden op het hoogste niveau in Engeland. De viervoudig Premier League-kampioen bereikte als snelste ooit de 150 overwinningen in de competitie, hij verbrak het oude record van Patrice Evra.

De oud-voetballer had als back van Manchester United 213 wedstrijden nodig om 150 overwinningen te boeken in de Premier League. Kevin De Bruyne, Fernandinho en doelman Petr Cech kwamen net niet aan dat inmiddels uit de boeken gewerkt record.

Gezien de vorm van Man City en het contract van Ederson dat nog doorloopt tot medio 2026 kunnen we volgend seizoen mogelijk al schrijven over een nieuw record. Het record van tweehonderd overwinningen staat op naam van David Silva, die daar 289 wedstrijden voor nodig had.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.