Improvisatie Cocu vereist in aanloop naar nieuw seizoen

Als hij straks daadwerkelijk de opvolger is geworden van Dick Advocaat, begint Phillip Cocu zijn carrière als hoofdtrainer komende zomer bij PSV met een rommelige voorbereiding. Door het bereiken van de tweede plaats moet de ploeg al op 30 of 31 juli aantreden in de derde voorronde van de Champions League.

Improvisatie Cocu vereist in aanloop naar nieuw seizoen

Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Jeroen Zoet, Jürgen Locadia, Jetro Willems en Memphis Depay zijn opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje voor het EK. De laatste twee vallen waarschijnlijk af. Het toernooi in Israël duurt van 5 tot en met 18 juni. Jeremain Lens, die op een transfer aast, gaat normaliter met het grote Oranje naar Azië. Die trip duurt tot 12 juni.

Cocu moet nog bepalen wat hij met deze spelers doet. Voor de rest van de selectie begint de voorbereiding op de belangrijkste wedstrijden van het voorseizoen pas op 1 juli, omdat de spelers recht hebben op zes weken vakantie. Als PSV de derde voorronde doorkomt, speelt het eind augustus de play-offs om plaatsing voor de groepsfase.

PSV gaat in de voorbereiding op trainingskamp naar Duitsland. Cocu werkt met zijn ploeg oefenduels af met Arminia Bielefeld en Hannover 96. PSV speelt ook nog om de Lichtstad Trofee tegen buurman en partner FC Eindhoven alsmede een jubileumwedstrijd vanwege het honderdjarig bestaan tegen een nog onbekende tegenstander.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen