Cocu: 'Ik ben klaar voor het hoofdtrainerschap van PSV'

Phillip Cocu (43) is klaar voor de baan van hoofdtrainer bij PSV. Enigszins ook tot zijn verrassing maakte technisch manager Marcel Brands openbaar dat de ex-international Dick Advocaat zal opvolgen wanneer die vertrekt.

Cocu: 'Ik ben klaar voor het hoofdtrainerschap van PSV'

De verwachting is dat de oefenmeester na dit seizoen PSV weer verlaat. 'Niet dat ik er een probleem mee heb hoor', zegt Cocu, die in mei vorig jaar zijn ambitie al zelf had uitgesproken. 'Dit was namelijk de afspraak die we eerder hebben gemaakt en hoe dat dan naar buiten komt, dat is voor mij niet zo belangrijk. Alleen is het nog niet concreet. We moeten nog praten en er is nog geen moment bepaald.'

De 101-voudig international was vorig seizoen na het ontslag van Fred Rutten al even interim-trainer en bezorgde PSV de KNVB-beker. In de competitie slaagde de missie van Cocu, het behalen van de titel of kwalificatie voor de voorronde van de Champions League via de tweede plaats, niet.

De voormalige aanvoerder van PSV trad na afloop van het seizoen terug en werd trainer van PSV A1. 'Ik ben blij dat ik aan mijn plan, om eerst zelf een jeugdteam te trainen, ben blijven vasthouden. Het is een goede ervaring, ik heb het echt heel goed naar mijn zin. Voor mijn gevoel ben ik er straks klaar voor. Het cirkeltje is voor mij wel rond.' (Thijs Slegers)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen