Improductiviteit Willem II ook tegen Twente het probleem

Willem II heeft het thuisduel met FC Twente niet in een zege om kunnen zetten. Mede doordat de Tilburgers in de eerste helft nalieten fraaie kansen te benutten, bleef het bij 0-0.

Willem II had in het laatste duel door een nipte 1-0 overwinning op Go Ahead Eagles een cruciale zege geboekt. De ploeg van trainer Erwin van de Looi hoopte die overwinning tegen de Tukkers een vervolg te geven.

In de eerste helft leken de Tricolores wat dat betreft goed op weg, want gevaarlijk werden ze zeker. Steeds had spits Fran Sol evenwel net het vizier niet op scherp of had Twente-goalie Nick Marsman een antwoord. Zo ranselde de sluitpost een poging van Anouar Kali uit de bovenhoek.

Omdat Kostas Lamprou (foto) bij een van de spaarzame kansen van Twente op eveneens fraaie wijze Kamohelo Mokotjo van een trefzeker afstandsschot afhield, was de ruststand 0-0. Voor Willem II was dat al de zesde keer op rij dat er in een duel halverwege niet werd gescoord.

Ook na rust ging Willem II op zoek naar de vierde competitiezege, maar stak de improductiviteit opnieuw de kop op. Een laatste kans voor Kali ging rakelings naast en penalty-claims van beide ploegen werden vanmiddag niet gehonoreerd.

Door niet te scoren staat de ploeg van Van de Looi op tien goals in vijftien duels, waardoor alleen Roda JC Kerkrade (acht treffers) minder doelpunten achter de naam heeft staan. Hoewel Twente eveneens naliet te scoren, zijn de Tukkers wel weer zesde. Die plek werd op basis van doelsaldo weer heroverd op FC Utrecht. Toch zal de recente serie zegeloze duels trainer René Hake zorgen baren. Twente is inmiddels al vijf wedstrijden op rij in de Eredivisie zonder overwinning, al werd in die reeks alleen van NEC verloren (3-2).