Imposante CL-reeks Arsenal lijkt te eindigen

Reacties

Alles wijst erop dat er dit seizoen een einde komt aan een bijzondere Champions League-reeks. Na vier duels in Groep F lijkt Arsenal namelijk tot uitschakeling gedoemd.

Imposante CL-reeks Arsenal lijkt te eindigen

Arsenal ging woensdag met 5-1 onderuit bij koploper Bayern München en staat er daardoor bar slecht voor in Groep F. The Gunners hebben evenals Dinamo Zagreb pas drie punten. Bayern (negen) is op basis van onderling resultaat al buiten bereik, terwijl er een klein wonder moet geschieden om Olympiakos Piraeus (negen) te achterhalen. De Grieken wonnen in Londen al met 2-3 van Arsenal en hebben daardoor uit hun resterende twee duels (Bayern-uit en Arsenal-thuis) aan een punt genoeg. Door de 2-3 zege in Londen mag het zelfs twee keer verliezen, zolang de nederlaag tegen Arsenal een nipte is en niet gepaard gaat met meer dan twee uitdoelpunten.

Daarmee lijkt de club van Arsène Wenger voor het eerst sinds het seizoen 1999/2000 de groepsfase van het toernooi niet te overleven. Sinds die jaargang reikte Arsenal zeven keer tot de zestiende finale, vier keer tot de kwartfinale, een keer tot de halve eindstrijd en was het ook eenmaal verliezend finalist. Twee keer strandde Arsenal in de tweede groepsfase, een toernooifase die inmiddels al jaren is afgeschaft.

Kansje
Die reeks van Arsenal is bijzonder, maar geen record. Real Madrid heeft sinds het seizoen 1997/98 telkens de groepsfase van het miljoenenbal overleefd. 'We hebben nog een kans. Een kansje', zei Wenger na de nederlaag in München. 'Laten we hopen dat Bayern zijn plicht doet en dat we zelf van Dinamo winnen.'

Dan moet Arsenal wel uit een heel ander vaatje tappen dan het tot nu toe gedaan heeft in Groep F. Niet alleen was de 5-1 verliespartij tegen Bayern de evenaring van de grootste Europese nederlaag ooit, ook heeft Arsenal een van de zwakste defensies van het miljoenenbal. De Noord-Londense club incasseerde al tien goals in vier wedstrijden. Slechts twee deelnemers aan de groepsfase kregen nog meer goals tegen: BATE Borisov en Maccabi Tel Aviv (beiden elf).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.