'Ik zag enkele supporters in pyjama in het bezoekersvak'

Roda JC Kerkrade deed zondag goede zaken in de strijd om een ticket voor de play-offs door met 1-0 te winnen bij FC Groningen. En dat ondanks het vroege tijdstip dat het moest aantreden.

Harm van Veldhoven moest met de Limburgers al om half één aftrappen in het hoge noorden. 'Ik zag enkele supporters in pyjama in het bezoekersvak. Blijkbaar zijn beide clubs kleine jongens, dat we dit soort aanvangstijden opgedrongen krijgen. De eerste tien minuten begonnen we goed, maar daarna nam FC Groningen de controle over. Ik heb Mark-Jan Fledderus laten warmlopen omdat ik niet tevreden was over het middenveld. We scoorden uit een stilstaande fase.'

'In de pauze hebben we geconcludeerd dat we 1-0 voor stonden, maar dat het spel niks voorstelde. We voetbalden zelf niet', vervolgde de trainer van Roda JC. 'We kregen een bepaalde controle en hadden onze kansen beter moeten uitspelen. We hadden dit jaar uit nog niet gewonnen en moesten die 1-0 over de streep trekken. We staan nu achtste en dit is een stimulans voor de laatste vier duels. We hebben Groningen pijn gedaan door hier te winnen.'

Dat beaamde zijn collega Pieter Huistra, trainer van FC Groningen. Hij weet dat de play-offs moeilijk haalbaar zijn. 'Op dit moment hebben we een behoorlijke achterstand. De komende wedstrijden willen we net als vandaag in de tweede helft een vechtend FC Groningen zien dat niet opgeeft. Dat is de komende wedstrijden het allerbelangrijkste.'

'Het duurde even om er in te komen, maar we waren net niet doortastend genoeg', blikte Huistra terug op de nederlaag. 'Het geluk ontbrak ons ook nog eens. De tweede helft hebben we een ploeg gezien die vocht, strijd leverde en risico's durfde te nemen. Het werd niet beloond. Ik vond dat we meer verdiend hadden.' Foto: VI Images