'Ik weet zeker dat Ronaldo nu los is'

Reacties

De Portugees Nani is in de bres gesprongen voor zijn veelbesproken ploeggenoot Cristiano Ronaldo. De vedette van Real Madrid is dé blikvanger van de Portugezen, zowel in negatieve als in positieve zin.

'Ik weet zeker dat Ronaldo nu los is'

In Groep F ging Ronaldo in de eerste duels met IJsland (1-1) en Oostenrijk (0-0) vergeefs op zoek naar een treffer. Ondanks aanhoudende pogingen lukte hem niet wat Nani wel lukte: scoren. De aanvaller van Fenerbahçe maakte het doelpunt tegen IJsland. Verder was er ruimschoots aandacht voor de vrije trappen van Ronaldo, zijn houding op het veld en een voorval in aanloop naar het laatste duel in Groep F. Tijdens een ochtendwandeling was de superster niet gediend van een journalist die een microfoon onder zijn neus duwde. Ronaldo pakte de microfoon af en gooide het attribuut in het water.

Juist in de laatste groepswedstrijd toen de schijnwerpers nog meer op hem gericht waren en Portugal diverse keren op de rand van de afgrond stond, toonde Ronaldo zich in positieve zin. Hij scoorde twee keer en was daarmee, net als Nani die het eerste Portugese doelpunt tegen Hongarije maakte, van levensbelang. Door het 3-3 gelijkspel plaatste Portugal zich immers met de hakken over de sloot voor de achtste finale, waarin Kroatië de tegenstander is.

Ook Nani merkte vrijdag tijdens zijn persconferentie dat het rond de Portugese nationale ploeg vooral om Ronaldo gaat. De aanvaller van Fenerbahçe werd immers uitvoerig bevraagd over zijn landgenoot. En volgens Nani heeft Ronaldo al zijn criticasters de mond gesnoerd. 'Iedereen weet waartoe Ronaldo in staat is. In iedere minuut van een wedstrijd kan hij het duel omgooien.'

'Ik ben er honderd procent zeker van dat Ronaldo nu los is', vervolgt Nani. 'En dat hij meer doelpunten gaat maken, daar ben ik ook van overtuigd.' Over de aanhoudende kritiek en aandacht is hij ook duidelijk. 'Eigenlijk kan niemand wat van hem zeggen. Hij is en blijft een fantastische speler. Juist toen iedereen over hem aan het praten was, heeft hij het laten zien. Hij heeft ze allemaal stil gekregen.'

Toch ging het ook nog even over de kansen van Portugal, dat nog geen wedstrijd won tijdens het EK in Frankrijk, om de kwartfinale te bereiken. 'Wij moeten geloven dat we ieder team kunnen verslaan', aldus Nani. 'Natuurlijk wordt het lastig tegen Kroatië, dat ook nog eens een dag meer rust heeft gehad. Maar ons geloof blijft', zo besluit Nani over het duel van zaterdagavond 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.