'Ik verwacht dat het WK nog vele malen groter zal zijn'

Reacties

Björn Kuipers kijkt uit naar het WK in Brazilië, want tijd om stil te staan bij zijn optreden tijdens de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético madrid van zaterdag (4-1 na verlenging) heeft hij niet.

'Ik verwacht dat het WK nog vele malen groter zal zijn'

Binnen dertien maanden floot Kuipers de finale van de Europa League, het toernooi om de Confederations Cup en de Champions League. En over ruim twee weken start het volgende grote evenement waar de Oldenzaler acte de présence zal geven. 'Ik verwacht dat het WK nog vele malen groter zal zijn.'

Zijn goede prestaties in het verleden zijn geen garantie voor een goed WK. 'We weten hoe kwetsbaar het vak van scheidsrechter is, door één cruciale fout kun je weer aan de grond staan', stelt Kuipers tegenover het ANP. 'Angst om een fout te maken heb ik niet.'

'Je hoopt alleen dat zoiets nooit gebeurt. Ik zit nu aan de top, maar realiseer me ook heel goed dat het zo voorbij kan zijn. We staan daarom met beide benen op de grond en zijn nu al weer keihard aan het werk richting de volgende wedstrijd', besluit de 41-jarige arbiter.

Uitgebreide interviews lees je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.