'Ik had Robben nooit naar Bayern München laten vertrekken'

Reacties

Als het aan Ramón Calderón had gelegen, was Arjen Robben nog altijd speler van Real Madrid. De voormalig voorzitter van De Koninklijke vindt het een grote fout dat de club Robben acht jaar geleden naar Bayern München liet gaan. Woensdagavond wacht de confrontatie met zijn oude werkgever.

'Ik had Robben nooit naar Bayern München laten vertrekken'

'Ik had hem nooit laten gaan', zei Calderón in gesprek met Bild Sport. 'Nu is hij gelukkig in München. Ik weet dat hij het daar naar zijn zin heeft en geliefd is bij de fans. Dat verdient hij ook.' Robben, die in 2009 voor ongeveer 24 miljoen euro de overstap maakte naar Duitsland, was al eerder in beeld bij Der Rekordmeister, waardoor Madrid hem in 2007 maar met moeite kon binnenhalen. 'Dat kwam niet omdat Chelsea hem niet wilde laten gaan. Maar door Bayern, dat met ons een strijd voerde om hem.'

Robben vertrok vlak na de komst van een andere sterspeler uit de Spaanse hoofdstad, tot teleurstelling van Calderón. 'We hadden grote plannen met hem. Zeker in samenwerking met Cristiano Ronaldo, die in 2009 kwam. Dat zijn twee van de beste spelers ter wereld. Jammer, maar helaas! Als ik was gebleven, hadden ze samengespeeld.'

In de zomer van 2009 volgde de huidige president Florentino Pérez de 65-jarige advocaat van origine op. Pérez haalde Galácticos Ronaldo en Kaká naar Madrid en zag geen ruimte meer voor Robben, die noodgedwongen moest vertrekken.

Weerzien
De buitenspeler kan woensdagavond (aftrap 20.45 uur) als hij speelt – en dat is zeer waarschijnlijk – zijn honderdste Europese wedstrijd spelen. Bayern was met Robben, die het nog steeds bijzonder vindt om Real Madrid te treffen, in het elftal eenmaal succesvol tegen Madrid, toen het zich in het seizoen 2011/12 voor de Champions League-finale plaatste na een verlenging en penaltyserie. Twee jaar daarna werd Bayern echter overklast door de Spanjaarden in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.