'Ik denk dat Napoli te klein geworden is voor Hamsík'

Reacties

Als het aan bondscoach Jan Kozak ligt, vertrekt Marek Hamsík in de komende maanden bij Napoli. De Slowaakse keuzeheer is van mening dat zijn sterspeler na negen seizoenen bij de Italiaanse topclub een groter podium verdient.

'Ik denk dat Napoli te klein geworden is voor Hamsík'

Hamsík speelde woensdag fenomenaal in de EK-wedstrijd tegen Rusland. Door een doelpunt en een assist van de aanvallende middenvelder won Slowakije met 2-1. Ook bij zijn club Napoli maakte de 28-jarige Hamsík het afgelopen seizoen een ijzersterke indruk (6 goals, 11 assists). In de ogen van Kozak is het dan ook tijd voor een transfer naar een absolute topclub.

'Hamsík is volwassen geworden bij Napoli, als persoon en als voetballer. Hij is nu samen met Martin Skrtel een leider bij de nationale ploeg. Op basis van zijn prestaties verdient hij een grotere club dan Napoli. Ik denk dat Napoli te klein geworden is voor Hamsík. Hij verdient het om voor een absolute topclub uit te komen', looft Kozak zijn beste speler, die jarenlang verguisd werd in Slowakije maar inmiddels ook in zijn vaderland de grootheid is die hij bij Napoli al jaren is.

Manchester City, Arsenal, Liverpool en Real Madrid werden reeds in verband gebracht met Hamsík, die zelf echter heel wat minder happig is op een vertrek bij Napoli dan dat zijn bondscoach wenst. 'Ik weet niet of het tijd is voor een transfer. Ik ben blij met wat ik tot nu toe heb bereikt in mijn carrière. Ik kan mezelf nog steeds verbeteren en hoop dat mijn toekomst bij Napoli ligt.'

Het contract van Hamsík loopt in Napels nog door tot medio 2018. De volledig tweebenige spelmaker zal dan ook de hoofdprijs moeten kosten, als de Italianen al bereid zijn om hem te laten gaan. In diverse media wordt gesproken van een vraagprijs van minimaal vijftig miljoen euro en Hamsík zal er na het EK in Frankrijk bepaald niet goedkoper op zijn geworden.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw EK optimaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.