'Ik ben een aankoop, daardoor is de benadering anders'

Reacties

Mitchell Dijks ervoer vorige week in Oostenrijk hoe de wereld er in een jaar heel anders uit kan zien. Vorig jaar liep hij in Neustift verloren rond. Hij mocht mee als opvulling van de Ajax-selectie, maar zijn rol was duidelijk.

'Ik ben een aankoop, daardoor is de benadering anders'

'Ik hing erbij en had totaal geen perspectief meer bij Ajax', blikt Dijks terug in gesprek met Voetbal International. Exact een jaar later noemt trainer Frank de Boer de vleugelverdediger uit Purmerend na Jetro Willems de beste linksback van Nederland. Een ijzersterk seizoen bij Willem II zorgde er plotseling voor dat de linksback kon kiezen uit een toekomst bij Feyenoord of Ajax.

Het werd zijn oude club, waarmee hij nu opeens het trainingskamp wel als volwaardige basisspeler beleeft. 'Het is heerlijk om hier te zijn. Ik ken alles en iedereen, maar toch voelt het als een nieuwe stap. Ik ben een aankoop, daardoor is de benadering anders. Dat merk ik wel en ik voel me super fit. Ik kan niet wachten totdat ik de ware Mitchell Dijks bij Ajax kan laten zien.'

In de nieuwe editie van Voetbal International staat een uitgebreide reportage over het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Deze is ook te lezen op VI Premium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.