IJzersterke balans De Boer in thuisduels met Feyenoord

Reacties

Een nederlaag tegen Feyenoord zou voor Frank de Boer een nieuwe ervaring betekenen. De oefenmeester van de Amsterdammers verloor als speler én als trainer nog nooit een competitieduel voor eigen publiek met de Rotterdamse rivaal.

IJzersterke balans De Boer in thuisduels met Feyenoord

Als speler van Ajax kwam Frank de Boer tussen 1988 en 1999 negen keer in Amsterdam in actie in een Eredivisie-duel met Feyenoord en acht keer stapte hij als winnaar van het veld. Alleen in het seizoen 1993/94 lukte dat niet (2-2).

Ook als trainer van de Amsterdammers is De Boer voor eigen publiek nog ongeslagen in competitiewedstrijden tegen de rivaal uit Rotterdam. Achtereenvolgens werd het vanaf het seizoen 2010/11 2-0, 1-1, 3-0 en 2-1 voor Ajax in de Amsterdam Arena. Dat brengt de totaalbalans van De Boer in Eredivisie-thuisduels met Feyenoord op elf zeges en twee gelijke spelen.

Ook inclusief wedstrijden om de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal is de thuisbalans van De Boer tegen Feyenoord indrukwekkend, al verliest hij dan wel zijn ongeslagen status. Als Ajacied verloor hij op 8 maart 1995 het bekerduel met de Rotterdammers. Mike Obiku schoot de bezoekers destijds in de verlenging naar een 2-1 zege én naar de halve finale van het toernooi.

Die nederlaag is nog altijd de enige thuisnederlaag van De Boer tegen Feyenoord. De overige vijftien duels mondden uit in dertien zeges en twee gelijke spelen. De uitbalans van De Boer tegen Feyenoord slaat ook nog steeds positief uit: twaalf zeges, twee gelijke spelen en vier nederlagen in achttien uitwedstrijden als speler én trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.