Iers succes moet tot fraai laatste kunstje Keane leiden

Reacties

Er is Robbie Keane veel aan gelegen maandag met Ierland voor een goed resultaat te zorgen tegen Bosnië-Herzegovina. De spits kan bij succes in de EK-play-offs immers op een passend podium afzwaaien.

Iers succes moet tot fraai laatste kunstje Keane leiden

Het is maandag alles of niets voor Ierland en daarmee ook voor bondscoach Martin O'Neill. Een succes in het laatste deel van het tweeluik tegen Bosnië-Herzegovina betekent niet alleen een EK-ticket, maar waarschijnlijk ook een nieuw contract voor de Noord-Ier.

'Maar het gaat niet om mijn carrière', zet O'Neill zichzelf op het tweede plan. 'Het gaat om Ierland dat een wedstrijd probeert te winnen om naar Frankrijk te kunnen. Het zou het land een boost geven.'   

De perspectieven zijn positief dankzij de uitgoal van Robbie Grady, waardoor Ierland met een 1-1 gelijkspel terugkeerde uit het mistige Bosnië. In Dublin moet het karwei maandag worden afgemaakt.   

Een negatief resultaat zou ook het einde van een tijdperk zijn. Want deze EK-cyclus lijkt het laatste klusje te zijn voor oudgediende Robbie Keane (35). 'Maar ik ga geen spelers inzetten omdat het hun laatste interland is. Ik zet ze erin vanwege hun ervaring die ze in de laatste vijftien jaar hebben verzameld', aldus O'Neill.

Keane zat vrijdag negentig minuten op de bank, maar zal ongetwijfeld op het EK zijn laatste interland willen spelen. Een afscheid op dat podium zou passen bij de Ierse topscorer aller tijden, die in 1998 zijn eerste van 143 interlands speelde voor Ierland. Daarin was hij 67 keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.