Icardi doorbreekt Juventus-hegemonie op Italiaans voetbalgala

Reacties

Mauro Icardi heeft de Juventus-hegemonie doorbroken. Ook Francesco Totti en Andrea Pirlo werden op het Italiaanse voetbalgala geëerd.

Icardi doorbreekt Juventus-hegemonie op Italiaans voetbalgala

Zijn Serie A-collega's kozen Icardi tot de beste speler van het afgelopen seizoen. De 25-jarige spits van Internazionale werd de eerste uitverkoren speler sinds 2011 die niet voor Juventus speelt. Zeven jaar geleden was toenmalig AC Milan-aanvaller Zlatan Ibrahimovic de meest gelauwerde man.

Er waren maandag meer prijzen voor Icardi. De Argentijn maakte de mooiste treffer van afgelopen jaargang. Zijn succesvolle hakbal in het duel met Sampdoria kreeg de meeste stemmen. 'Persoonlijk vond ik mijn goal tegen AC Milan beter, maar dank voor jullie stemmen', zei Icardi na het ontvangen van de prijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Icardi kreeg een plaats in het Serie A Elftal van het Jaar. Stefan de Vrij was ook genomineerd, maar moest voor een plek centraal achterin zijn meerdere erkennen in Giorgio Chiellini en Kalidou Koulibaly. Alisson (AS Roma),  Joao Cancelo (Inter), Alex Sandro (Juventus), Miralem Pjanic (Juventus), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Radja Nainggolan (AS Roma), Paulo Dybala (Juventus) en Ciro Immobile (Lazio) maken het elftal compleet.

Op het gala, waarop Juventus-coach Massimiliano Allegri tot beste trainer werd gekozen, werden ook Totti en Pirlo in de schijnwerpers gezet. De twee Italiaanse grootheden kregen een Lifetime Achievement Award voor hun inmiddels afgesloten imposante carrières.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.