Ibrahimovic ziet nieuwe superster van zijn land al rondlopen

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft zich dinsdag zeer lovend uitgelaten over landgenoot Anthony Elanga. De jonge aanvaller, die als een komeet kwam bij Manchester United en daar in de jeugd voetbalde toen Ibrahimovic naar Engeland kwam, heeft gekozen voor een interlandcarrière in zijn geboorteland Zweden.

Ibrahimovic ziet nieuwe superster van zijn land al rondlopen
© Pro Shots

Er viel nogal wat te kiezen voor Elanga, die dus geboren werd in Zweden, maar ook roots heeft in Kameroen. Daarnaast is hij al sinds 2015 actief in Engeland bij Manchester United, waardoor hij zelfs voor Engeland kon kiezen. 'Ik ben geboren in Zweden en heb er 75 procent van mijn leven doorgebracht. Zweden betekent heel veel voor me', legde Elanga, die deze maand zijn debuut kan maken, uit op een persmoment.

'Voor mij is het altijd Zweden geweest, het is een droom om Zweden te mogen vertegenwoordigen op dit niveau', ging de negentienjarige aanvaller verder. Elanga was al trefzeker in de Premier League (driemaal) en Champions League en hoopt in de voetsporen van Ibrahimovic te treden. De veteraan scoorde weliswaar niet tijdens zijn debuut voor Zweden, maar was wel trefzeker in zijn eerste niet-vriendschappelijke interland voor het land. Op 7 oktober 2001 maakte hij de 3-0 in de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan.

Spelersprofiel

A. Elanga


A. Elanga
Geboortedatum:
27 april 2002
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Malmö
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Nottingham Forest

Zweden staat deze interlandperiode voor een belangrijke opgave: via Tsjechië en Polen moet het WK in Qatar bereikt worden. Ibrahimovich is door een schorsing niet inzetbaar in de halve finale van de play-offs, toch schoof de spits aan voor een persmoment, waarop hem gevraagd werd naar Elanga. 'Ik heb gezien wat iedereen heeft gezien, hij is een geweldig talent. We zijn trots en blij dat hij Zweden gaat vertegenwoordigen. Hij is de toekomst en als hij zo doorgaat ziet het er positief uit. Het hangt van hem af hoe ver hij kan komen.'

Elanga zelf heeft al gesproken met de bekendste Zweed. 'Ik vraag hem naar zijn carrière en wat hij ervoor gedaan heeft. Ik vraag om tips en hij helpt me. Hij vertelt dat ik gewoon door moet gaan met vechten voor mijn plek en dat mijn tijd wel komt.'

Zweden en Tsjechië staan 24 maart voor het eerst tegenover elkaar, de winnaar van de strijd staat tegenover Polen. De finalist was oorspronkelijk aan Rusland gekoppeld in de andere halve finale, maar vanwege de Russische invasie in Oekraïne is Rusland uitgesloten van deelname aan de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.