Ibrahimovic sluit PSG-periode in stijl af

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdag beslag gelegd op de Coupe de France. Zlatan Ibrahimovic deed tegen Olympique Marseille in zijn laatste duel in Parijse dienst wat hij gewend was te doen: beslissend zijn (4-2).

Ibrahimovic sluit PSG-periode in stijl af

Ibrahimovic wordt niet gehinderd door bescheidenheid. De Zweedse vedette had op de dag van de finale van Coupe de France via social media een foto gedeeld van de prijzen, die hij had veroverd in zijn jaren bij PSG. 'Hard werken betaalt zich uit. Nog één te gaan!'

Maar Ibrahimovic kan die houding niet verweten worden. Die laatste toevoeging aan zijn PSG-prijzenkast kwam er natuurlijk ook en hij voegde de daad bij het woord door zijn bijdrage te leven aan het succes in de finale van de Coupe de France.

Karim Rekik kon Zlatan Ibrahimovic niet stoppen.
Karim Rekik kon Zlatan Ibrahimovic niet stoppen.

Nadat Florian Thauvin namens Olympique Marseille de snelle openingstreffer van Blaise Matuidi ongedaan had gemaakt, wees Ibrahimovic PSG de weg naar weer een succes. In de 47ste minuut nam hij zijn verantwoordelijkheid bij een strafschop (1-2) om tien minuten later Edinson Cavani in staat te stellen de zege veilig te stellen.

In de slotfase drukte de Zweed andermaal zijn stempel op zijn laatste wedstrijd voor PSG: 1-4. In de 88ste minuut stapte Ibrahimovic onder luid applaus van het veld. De publiekswissel was hem meer dan gegund, en was verdiend. Daar deed de goal van Michy Batshuayi niets aan af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.