Ibrahimovic leidt Inter naar ongekende zege op Roma

Internazionale heeft AS Roma in eigen huis op pijnlijke wijze veroordeeld tot een bijrol in de Serie A. Zlatan Ibrahimovic was in Rome de beul (0-4).

Het gemis van Christian Panucci en Philippe Mexès deed zich voelen bij AS Roma. Zonder de twee geschorste verdedigers bleek de Romeinse defensie niet opgewassen tegen de aanvalskracht van Internazionale.

Zlatan Ibrahimovic voerde de eerste sloopwerkzaamheden uit. De Zweedse spits had al na vijf minuten de wedstrijd in Rome opengebroken. Ontsnapt aan de buitenspelval liet hij met een lob de uitgekomen keeper Doni kansloos.

Vroeg in de tweede helft deed Ibrahimovic opnieuw van zich spreken. Met een laag schot verschalkte hij Doni voor de tweede keer. Daarmee zette de oud-Ajacied de toon voor de totale ontmaskering van de Roma-defensie in een tijdsbestek van tien minuten. De treffers van Dejan Stankovic (gecontroleerde volley) en Victor Obinna (schot van net buiten de zestien) deden qua schoonheid weinig voor elkaar onder. Ook Francesco Totti, die na een maand blessureleed zijn rentree maakte, kon de nederlaag niet dragelijker maken. De murw gespeelde Giallorossi likten hun wonden en vinden zichzelf terug op de veertiende plaats. Inter heroverde met de zege de koppositie in de Serie A.