Ibrahimovic jaagt op eerste goal tegen Olympique Lyon

Voetbal International blikt regelmatig vooruit op een wedstrijd in de Ligue 1. Voor de vijftiende speelronde is dat het duel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon van zondagavond 21.00 uur.

Ibrahimovic jaagt op eerste goal tegen Olympique Lyon

Paris Saint-Germain

Klassering 1ste plaats (34 punten na 14 duels)
Vorm W-W-W-G-W

Paris Saint-Germain is al 35 officiële duels op rij zonder verlies. De laatste keer dat de Franse titelhouder onderuit ging, dateert van 2 maart jongstleden toen het bij Reims met 1-0 verloor. Als enige in de Ligue 1 is de formatie van trainer Laurent Blanc dit seizoen ongeslagen. Zowel voor eigen publiek als op vreemde bodem won PSG vijf duels en speelde twee keer gelijk. Door zeven van de acht voorbije competitiewedstrijden te winnen heeft het een gat geslagen met AS Monaco. Gedurende die periode speelden de Monegasken drie keer gelijk en verloren ze eenmaal.

Uitgelicht
In de schaduw van topschutter Zlatan Ibrahimovic is Gregory van der Wiel bezig aan een indrukwekkend seizoen. Woensdag in de Champions League tegen Olympiakos Piraeus(2-1) opende Ibrahimovic de score na een assist van de Oranje-international.

Het was alweer de vierde beslissende pass in de Champions League van Van der Wiel, die deze jaargang definitief de concurrentiestrijd op de rechtsbackpositie heeft gewonnen van Christophe Jallet.

In de Ligue 1 was Van der Wiel tot dusverre goed voor drie assists, twee daarvan waren op Ibrahimovic. Opvallend, ondanks dertig competitiegoals in het voorbije seizoen scoorde de Zweed níét in de ontmoetingen met Olympique Lyon.

Olympique Lyon

Klassering 7de plaats (19 punten na 14 duels)
Vorm W-G-W-G-W

Evenals PSG is Olympique Lyon reeds zeker van een vervolg in Europa na de winterstop. In de Europa League welteverstaan. De zevenvoudige kampioen strandde in augustus tijdens de play-offs van de Champions League op Real Sociedad. Dit heeft diepe sporen nagelaten bij Les Gones. Want na een uitstekende start – Olympique Lyon won zijn eerste vier officiële duels dit seizoen – volgde een dramatische serie. Hierdoor verloor het team van trainer Rémi Garde al snel de aansluiting met de topvier.

Uitgelicht
Bafétimbi Gomis staat bij Olympique Lyon weer geregeld op het wedstrijdformulier én het scorebord. De voorbije vijf officiële duels scoorde de 28-jarige spits liefst vier keer voor de gewezen grootmacht.

Opvallend, aangezien Olympique Lyon tijdens de zomer nog hemel en aarde bewoog om Gomis – in het bezit van een aflopend contract – te slijten. Beide partijen speelden hoog spel, maar tot een vertrek kwam het niet.

Afgelopen donderdag was de Frans international matchwinner tijdens het Europa League-duel met Real Betis Sevilla (1-0), de wedstrijd waarin Lyon de knock-outfase veiligstelde.

Inmiddels staat hij op 78 treffer in officieel verband, daarmee staat Gomis op de negende plaats in het eeuwige topschuttersklassement van Olympique Lyon. Gevestigde doelpuntenmakers zoals Lisandro López (82 goals), Ernest Schultz (84), Nestor Combin (95) en Sonny Andersson (94) verwacht hij binnen afzienbare tijd te achterhalen.

Onderlinge historie

In de Ligue 1 speelde PSG al 34 keer voor eigen publiek tegen Olympique Lyon. Zeventien keer won het de confrontatie en nog eens tien keer hield het een punt over. In Parijs scoorde PSG 55 keer, terwijl het dertig treffers incasseerde.

De voorbije twee confrontaties stond de thuisploeg hoger geklasseerd dan de bezoekers. Tot en met de ontmoeting in april 2011 (2010/11) bekleedde Lyon jarenlang een hogere klassering. Tijdens de twee 1-0 overwinningen van PSG in het voorbije seizoen werden de doelpunten verzorgd door Blaise Matuidi (thuis) en Jérémy Menez (uit).

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
17/04/2011 Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 1-0 Ligue 1
02/10/2011 Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 2-0 Ligue 1
25/02/2012 Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 4-4 Ligue 1
16/12/2012 Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 1-0 Ligue 1
12/05/2013 Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 0-1 Ligue 1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen