Ibrahimovic houdt PSG in de race om alle prijzen

Reacties

Paris Saint-Germain blijft in de hoogste versnelling in de race om alle denkbare prijzen. Zelfs het hinderlijke duel om Coupe de France werd ruim gewonnen van Olympique Lyon (3-0).

Ibrahimovic houdt PSG in de race om alle prijzen

De Parijzenaars kennen een druk programma de komende weken, met ook de dubbel tegen Chelsea (16 februari en 9 maart) op het menu. Daarom werd het idee geopperd om dit bekerduel uit te stellen, om de ploeg wat meer rust te gunnen in aanloop naar het treffen met de Londenaren. Dat wilde Olympique wel, maar dan op voorwaarde dat het duel dan in Lyon werd gespeeld én met scheidsrechter Benoît Bastien.

Onder leiding van Bastien won PSG vorige maand door zeer discutabele goals in dezelfde ontmoeting in het toernooi om de Coupe de La Ligue (2-1). De hoofdstedelingen zagen echter helemaal niets in de voorwaarden van Lyon en traden dus woensdag gewoon op volle sterkte aan in het duel in de achtste finale.

Zlatan Ibrahimovic dook na ruim een uur de openingstreffer met zijn borst binnen, waarna het verzet gebroken was. Wederom Ibrahimovic (intikker) en Adrien Rabiot (vrij opgedoken voor de keeper) zetten de eindstand op het bord. Voor de Zweed waren het alweer doelpunt nummer 26 en 27 dit seizoen over alle competities, waarmee hij zich achter Luis Suárez, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Pierre-Emerick Aubameyang en Robert Lewandowski bij de beste schutters van Europa schaart.

PSG voegt zich bij Saint-Étienne, Granville (5), GFC Ajaccio, Sochaux (2), Nantes en Lorient. Trélissac (4) en Olympique Marseille spelen donderdag om het laatste kwartfinaleticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.