Ibrahimovic beslist duel met Genoa voor AC Milan

Door een knappe goal van Zlatan Ibrahimovic boekte AC Milan een benauwde 1-0 zege op Genoa. De tweede zege van de Rossoneri dit seizoen in vijf wedstrijden.

Robinho kreeg van Maximiliano Allegri zijn eerste basisplaats en de oefenmeester van AC Milan gaf de voorkeur aan Kevin-Prince Boateng boven Clarence Seedorf. Tegenstander Genoa won voor het laatst in San Siro in 1958.

Na een rustige openingsfase vond AC Milan na een minuut of twintig zijn ritme en kreeg de eerste kansen. Robinho en Gennaro Gattuso waren dichtbij treffers. De grootste kans in de eerste helft was echter voor Genoa. Een afgezwaaide voorzet van Rodrigo Palicio vloog plots richting het doel van AC Milan, maar Christian Abbiati redde met behulp van de lat.

De goalie van AC Milan redde vlak voor rust nog knap op een kopbal van Chico. Na de onderbreking verstuurde Andrea Pirlo een lange bal die Ibrahimovic eerst nog liet stuiteren, om het projectiel vervolgens tussen twee verdedigers leep over Genoa-goalie Eduardo heen te werken: 1-0.

De voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd nauwelijks nog in gevaar, maar AC Milan verzuimde de score verder uit te breiden. Invaller Seedorf zag Eduardo met de voet redding brengen op zijn inzet, een schot van Robinho werd door Domenico Criscito van de lijn gehaald. Mathieu Flamini zag Robinho over het hoofd toen hij zelfzuchtig was en in het zijnet knalde.