Ibrahimovic behoedt PSG voor nederlaag bij Reims

Paris Saint-Germain heeft opnieuw puntenverlies geleden tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Stade Reims kwam de kampioen van Frankrijk niet verder dan 2-2.

Ook in de voorbije drie jaargangen morste PSG punten, maar in het Stade Auguste-Delaune II leek de ploeg van trainer Laurent Blanc met dat trauma af te rekenen. Al na zeven minuten opende Ibrahimovic op aangeven van Javier Pastore de score. De Argentijn veroverde zelf de bal en gaf een steekpass op de ex-Ajacied, die doelman Johnny Placide door zijn benen passeerde. In de negentiende minuut kreeg hij een uitgelezen kans op 0-2, maar Ibrahimovic miste een strafschop. Even daarvoor had hij voor een zo goed als open doel al op de paal geschoten.

Een half uur later keek PSG tegen een achterstand aan. Prince Oniangué werkte in de 22ste minuut van dichtbij binnen uit een vrije trap van Diego en negen minuten voor rust maakte Antoine Devaux 2-1 na dramatisch verdedigen van de bezoekers. Na een combinatie met Gaëtan Charbonnier kon hij ongehinderd Reims op voorsprong zetten.

Maar dankzij Ibrahimovic hield Paris Saint-Germain alsnog een punt over aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Opnieuw op aangeven van Pastore maakte hij na ruim een uur 2-2. Dat bleek de eindstand, maar de Zweed zal gezien zijn gemiste strafschop en de gemiste kans niet tevreden terugkijken op de wedstrijd.