VI Live: Zwolle en Almere City koploper, PSG morst

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de duels in de Eredivisie, Jupiler League en die in het buitenland op de voet volgt.

22.18 uur: EINDSTAND STADE REIMS - PARIS SAINT-GERMAIN 2-2
Paris Saint-Germain loopt meteen tijdens de eerste speelronde puntenverlies op. Op bezoek bij Stade Reims komt het niet verder dan een gelijkspel. Zlatan Ibrahimovic scoorde twee keer, maar miste ook een strafschop.

Almere City FC - MVV Maastricht 5-0

Almere City is dankzij een 5-0 thuiszege op MVV Maastricht koploper van de Jupiler League. FC Volendam won dankzij vier treffers van Robert Mühren met 4-0 bij FC Oss. De topper tussen Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk eindigde in 3-2.

21.51 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - FC UTRECHT 2-0
Het is meteen het slotakkoord in het IJsseldeltastadion. PEC Zwolle is dit seizoen de eerste koploper in de Eredivisie.

21.51 uur: DOELPUNT PEC ZWOLLE
Vanaf eigen helft maakt Soufian Moro 2-0. Het doel van FC Utrecht was leeg, aangezien Robbin Ruiter mee was in de aanval.

21.48 uur: RODA MET TIEN MAN OP 3-2
Nayib Lagouireh zorgt in de extra speeltijd voor 3-2. Roda JC Kerkrade lijkt met tien tegen elf drie punten te pakken tegen RKC Waalwijk.

21.47 uur: OPNIEUW IBRAHIMOVIC
In de 63ste minuut zorgt Zlatan Ibrahimovic voor de gelijkmaker namens Paris Saint-Germain op bezoek bij Stade Reims.

21.32 uur: DOELPUNT PEC ZWOLLE
Jesper Drost zet op aangeven van Jody Lukoki de thuisclub op voorsprong. De middenvelder maakt daarmee het eerste doelpunt van dit Eredivisieseizoen.

21.31 uur: RKC OP GELIJKE HOOGTE
Met elf tegen tien is RKC Waalwijk op gelijke hoogte gekomen tijdens het uitduel met Roda JC Kerkrade. Sandro Calabro benut een strafschop, waardoor het 2-2 staat. De thuisclub stond tot kort voor rust nog met 2-0 voor.

21.22 uur: IOANNIDIS VERVANGT NIJLAND
Ook PEC Zwolle wisselt voor de tweede keer. Nikos Ioannidis lost Stef Nijland af.

21.17 uur: RUSTSTAND STADE REIMS - PARIS SAINT-GERMAIN 2-1
Halverwege kijkt Paris Saint-Germain tegen een achterstand aan op bezoek bij Stade Reims. Zlatan Ibrahimovic opende de score namens de landskampioen, maar Prince Oniangué en Antoine Devaux zorgen voor de voorsprong van de thuisclub.

21.16 uur: MARKIET VOOR DE KOGEL
Bij FC Utrecht komt Gevero Markiet in het veld voor Leon de Kogel.

21.01 uur: TWEEDE HELFT VAN START
Gaan we nog doelpunten zien in het IJsseldeltastadion? PEC Zwolle en FC Utrecht zijn in elk geval begonnen aan de tweede helft.

20.48 uur: RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
Roda JC Kerkrade - RKC Waalwijk 2-1
FC Emmen - De Graafschap 1-0
Helmond Sport - Fortuna Sittard 0-0
FC Oss - FC Volendam 0-0
Almere City FC - MVV Maastricht 2-0

RKC Waalwijk is tijdens de topper tegen Roda JC Kerkrade teruggekomen tot 2-1. Malcolm Esajas maakte de aansluitingstreffer tegen tien Limburgers.

20.47 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - FC UTRECHT 0-0
Na een spectaculair begin van de wedstrijd krijgen beide clubs in het laatste kwartier voor rust nauwelijks kansen. Gescoord is er nog niet in Zwolle.

20.37 uur: DOELPUNT PARIS SAINT-GERMAIN
Zalatan Ibrahimovic zet de bezoekers al na zeven minuten op voorsprong. De Zweed is uitstekend aan het seizoen begonnen: vorige week scoorde hij al twee keer tijdens de 2-0 zege op Guingamp in de strijd om de Super Cup.

20.31 uur: OOK KUM VAN HET VELD
Kort na het geblesseerd uitvallen van Trent Sainsbury moet ook FC Utrecht noodgedwongen wisselen. Chris Kum gaat van het veld en Yannick Cortie vervangt hem.

20.30 uur: RODA JC MET TIEN MAN 2-0 VOOR
De topper tussen Roda JC Kerkade en RKC Waalwijk kent een bizar verloop. In de 29ste minuut krijgt Guy Ramos een roda kaart vanwege hands op de doellijn, waarna Bram Verbist de strafschop van Sander Duits én de rebound van Arsenio Valpoort keert. Nog geen minuut later maakt Wiljan Pluim aan de andere kant 2-0, nadat Marc Höcher eerder al de score had geopend namens de Limburgers.

20.30 uur: AFTRAP STADE REIMS - PARIS SAINT-GERMAIN
Met Gregory van der Wiel in de basis is Paris Saint-Germain begonnen aan het uitduel met Stade Reims. Ook is er natuurlijk een plaats ingeruimd voor Zlatan Ibrahimovic.

20.29 uur: BLESSURE SAINSBURY
Tegenvaller voor PEC Zwolle, want nog binnen het half uur moet Trent Sainsbury geblesseerd naar de kant. Maikel van der Werff komt als vervanger binnen de lijnen.

20.23 uur: SPECTACULAIR BEGIN
Het eerste kwart van de wedstrijd is voorbij en beide teams zorgen voor veel spektakel. Ryan Thomas en Mustafa Saymak kregen kansen namens PEC Zwolle, terwijl Mark Diemers dicht bij een doelpunt was voor FC Utrecht.

Almere City FC - MVV Maastricht

De Jupiler League gaat van start met de topper tussen Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk, die allebei vorig seizoen nog in de Eredivisie actief waren.

20.00 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE - FC UTRECHT
In het IJsseldeltastadion zijn PEC Zwolle en FC Utrecht begonnen aan de wedstrijd.

19.45 uur: LUKOKI EN BARAZITE DEBUTEREN
PEC Zwolle en FC Utrecht openen vrijdagavond het nieuwe Eredivisieseizoen. Dat doen zij allebei met een aantal nieuwe namen. Bij de thuisclub debuteert de van Ajax overgenomen Jody Lukoki, terwijl de Domstedelingen in Nacer Barazite en Chris Kum twee debutanten hebben.

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum; Saymak, Rienstra; Lukoki, Drost, Thomas; Nijland.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Heerings, Kum; Janssen, Kali, Toornstra, Diemers; De Kogel, Barazite.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.