Huurlingen Veldwijk en Bouy keren niet terug in Zwolle

Reacties

Met het vastleggen van Feyenoorder Anass Achahbar (22) voor vier jaar gaat PEC Zwolle verder met een ander type spits dan voorheen. Na de fysiek sterke aanspeelpunten Tomás Necid en Lars Veldwijk kiest de club nu voor een kleine, beweeglijke puntspeler.

Huurlingen Veldwijk en Bouy keren niet terug in Zwolle

'Nou had Lars ook veel technische bagage voor zijn lengte', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC, dat Achahbar een jaar geleden ook al wilde aantrekken. 'Maar met Anass hebben we straks nog meer beweging en voetbal in de ploeg.'

Een langer verblijf van de gehuurde Veldwijk is nu definitief van de baan. Na lang wachten op uitsluitsel van Nottingham Forest schakelde PEC vorige week door op Achahbar, die met Stef Nijland moet concurreren in de spits.

Ook Ouasim Bouy komt niet terug naar Zwolle. De 22-jarige middenvelder keert terug bij Juventus, dat lijkt aan te sturen op een verkoop. In een vergelijkbare situatie zit Sheraldo Becker, die na zijn huurperiode bij PEC geen nieuw contract bij Ajax hoeft te verwachten. Zijn huidige verbintenis loopt nog door tot medio 2017. Clubgenoot Queensy Menig komt nog wel in aanmerking voor een tweede huurjaar bij PEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.