Hutchinson moet zesde Chelsea-speler bij Vitesse worden

Met de aanstaande komst van Christian Atsu, die vrijdag een medische keuring ondergaat, is Vitesse nog niet klaar met het huren van Chelsea-spelers. De Arnhemmers hopen ook Sam Hutchinson tijdelijk over te nemen van The Blues.

Hutchinson moet zesde Chelsea-speler bij Vitesse worden

De 24-jarige verdediger was vrijdag in Arnhem om te kijken wat hij van Vitesse vindt als mogelijke bestemming voor dit seizoen. De Engelsman komt bij Chelsea nauwelijks aan spelen toe. Afgelopen seizoen werd hij ook al verhuurd aan Nottingham Forrest.

Zo speelt Chelsea een belangrijke rol in het inwilligen van de wens van Vitesse-trainer Peter Bosz om voor het sluiten van de transferdeadline op 2 september in elke linie nog een versterking te halen. Behalve Atsu en Hutchinson zijn ook Patrick van Aanholt, Cristian Cuevas, Gaël Kakuta en Lucas Piazón al op huurbasis aanwezig in Arnhem.

Bosz gaf vrijdag tijdens de persconferentie aan dat er voor Vitesse weinig andere opties zijn dan bij Chelsea aan te kloppen. 'Wij zijn heel druk bezig met het versterken van de selectie, maar veel mogelijkheden zijn er niet, en dus komen we bij Chelsea terecht.'

Waar Hutchinson nog in gesprek gaat met de technische staf van de Arnhemmers, meldde Bosz dat de komst van Atsu, die van FC Porto via Chelsea meteen doorgaat naar het Gelredome, al vrijwel rond is.

De 21-jarige Ghanese international moet Bosz voorin meer opties geven. 'Atsu is een speler die op alle posities in de aanval kan spelen, en ook op 10. Hij is een echte kwaliteitsspeler, en ik vond dat ik voorin de laatste tijd weinig mogelijkheden had.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen