Huren van veelzijdige Aogo verlicht zorgen Schalke 04

Nadat de afgelopen week de ene na de andere speler geblesseerd wegviel bij Schalke 04, heeft de club uit Gelsenkirchen woensdag de komst van Dennis Aogo afgerond. De twaalfvoudig Duits international komt op huurbasis over van Hamburger SV en zorgt met zijn veelzijdigheid voor enige lucht in de selectie van trainer Jens Keller.

Huren van veelzijdige Aogo verlicht zorgen Schalke 04

Keller zag de laatste weken de ene na de andere belangrijke speler wegvallen. Zo kampt Klaas-Jan Huntelaar met een knieblessure, herstelt Kyriakos Papadopoulos van een operatie aan datzelfde gewricht en staat het deze zomer aangetrokken talent Leon Goretzka aan de kant met een enkelblessure. Bovendien dreigt Adam Szalai langdurig weg te vallen met een breuk in zijn rechterhand.

Met de 26-jarige Aogo heeft Keller in ieder geval meer opties voor de linkerflank. Hij kan als linksback en linkermiddenvelder uit de voeten en zou bijvoorbeeld het vertrek van voormalig Excelsior-speler Michel Bastos naar Al-Ain kunnen opvangen. Ook is het mogelijk dat Keller Aogo gaat gebruiken als linksback, aangezien hij door de spierblessure van Sead Kolasinac alleen nog Christian Fuchs kan inzetten op die positie.

Aogo zal donderdag voor het eerst met de Schalke-selectie meetrainen. Woensdag moet hij wel eerst de medische keuring nog doorstaan. Mocht de tijdelijke samenwerking bevallen, dan kan Schalke een optie tot koop lichten. Bij HSV had hij het verbruid bij trainer Thorsten Fink, omdat hij samen met ploeggenoot Tomas Rincón was gaan feesten op Mallorca toen ze vrijaf hadden gekregen na de klinkende 5-1 nederlaag tegen 1899 Hoffenheim.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen