Huntelaar zet trefzeker seizoen voort in DFB-Pokal

Klaas-Jan Huntelaar (foto) heeft woensdag opnieuw zijn waarde voor Schalke 04 bewezen. Mede door een treffer van de Nederlander won het keurkorps van trainer Huub Stevens in de tweede ronde van de DFB-Pokal bij Kalsruher SC. Ook Regionalliga-club Holstein Kiel en Hertha BSC overleefden de tweede ronde.

Huntelaar zet trefzeker seizoen voort in DFB-Pokal

Kalsruher SC - Schalke 04 0-2Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis slaagde Schalke er op bezoek bij de 2. Bundesligaclub lang niet in de ban te breken. Zoals zo vaak eerder dit seizoen was Huntelaar het goudhaantje. De Oranje-international tekende na 81 minuten spelen met een rake kopbal voor de openingstreffer.

De goal van Huntelaar was al zijn negentiende (!) seizoenstreffer voor Schalke. Na vandaag heeft de spits vijf goals in de DFB-Pokal achter zijn naam staan, is hij in de Bundesliga tweede op de topschutterslijst (achter Mario Gomez van Bayern München) met acht goals en vond hij in Europees verband al zes keer het net.

Na het openingsdoelpunt van Huntelaar was het duel al snel beslist. Joël Matip bepaalde twee minuten later de eindstand op 0-2. Door de zege gaat Schalke door naar de derde ronde van het Duitse bekertoernooi.

Overige uitslagenHolstein Kiel - MSV Duisburg 2-0RW Essen - Hertha BSC 0-3 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's