Huntelaar zet Schalke in Berlijn op het goede spoor

Schalke 04 achterhaalde koploper Bayern München. Mede dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar werd Hertha BSC op eigen veld verslagen (1-2).

Huntelaar zette een volgende stap op weg naar het clubrecord van Klaus Fischer, die in het seizoen 1975/76 in de Bundesliga 29 treffers op zijn naam zette. De Oranje-international is bijna op de helft met veertien doelpunten.

Huntelaar had slechts negentien minuten nodig om ook in zijn vijftiende competitieduel voor Schalke 04 tot scoren te komen. De spits maakte dankbaar gebruik van de mislukte poging van Hertha-verdediger Roman Hubnik de bal weg te koppen.

Hubnik had sowieso een ongelukkige avond. Na de gelijkmaker van Adrian Ramos zag de Tsjechische verdediger er ook niet goed uit bij de 2-1 van Teemu Pukki op slag van rust. Het bleek de winnende treffer voor de Fin.

In de tweede helft probeerde Hertha BSC de nederlaag te voorkomen, maar waren de grootste kansen voor Schalke 04. Onder anderen Huntelaar verzuimde de zege veilig te stellen en daarmee weer dichter bij het record van Fischer te komen. Door de overwinning kwam Schalke 04 op 31 punten, evenveel als koploper Bayern München, dat zondag de lastige uitwedstrijd tegen VfB Suttgart wacht. Foto: VI Images