Huntelaar treft Metalist Kharkiv, Kuijt loot Arsenal

Klaas-Jan Huntelaar treft met Schalke 04 Metalist Kharkiv in de beslissende play-offronde voor de Champions League, terwijl Dirk Kuijt met zijn werkgever Fenerbahçe stuit op het sterke Londense Arsenal.

Huntelaar treft Metalist Kharkiv, Kuijt loot Arsenal

De Duitse grootmacht begint net als Fenerbahçe met een thuiswedstrijd. Naast Schalke en Fener troffen de tevens geplaatste clubs Zenit Sint-Petersburg, Olympique Lyon en AC Milan respectievelijk Paços de Ferreira, Real Sociedad en PSV, die met Urby Emanuelson en Nigel de Jong twee bekenden tegenkomen bij Milan.

Behalve Huntelaar, Kuijt, De Jong en Emanuelson zijn er nog drie Nederlanders die mogelijk in actie komen tijdens de beslissende play-offs. Namens Celtic treffen Derk Boerrigter en Virgil van Dijk Shakhter Karagandy, terwijl Ludogorets Razgrad-speler Mitchell Burgzorg het opneemt tegen FC Basel.

Overigens is Fenerbahçe nog niet helemaal zeker van Champions League-voetbal, mocht het afrekenen met Arsenal. Aanvankelijk werd de club geweerd van het Europese voetbal, maar de Turken gingen in beroep tegen die straf. Het internationale sporttribunaal CAS oordeelde dat zolang er nog geen uitspraak is - die volgt op 28 augustus - Fener gewoon mag uitkomen in Europa.

Hieronder de volledige loting van de play-offs om het toernooi van de Champions League

GNK Dinamo – Austria Wien

Ludogorets Razgrad – FC Basel

Viktoria Plzen – NK Marobor

Shakhter Karagandy – Celtic

Steaua Boekarest – Legia Warschau

Olympique Lyon – Real Sociedad

Schalke 04 – Metalist Kharkiv

PSV – AC Milan

Paços de Ferreira – Zenit Sint-Petersburg

Fenerbahçe - Arsenal

Bekijk hier al onze video's