Huntelaar opgelucht: 'Vandaag hadden we gewoon geluk'

Schalke 04 is door het oog van de naald gekropen tegen het tiental van Sporting Lissabon (4-3). Dat stelde aanvalsleider Klaas-Jan Huntelaar na afloop van het Champions League-duel in Gelsenkirchen.

'Vandaag hadden we gewoon geluk', aldus Huntelaar op de website van UEFA. 'In de tweede helft waren wij veel beter dan in de eerste helft.' Voor de rust kwam Sporting Lissabon al snel op voorsprong dankzij Nani, maar na de rode kaart van Mauricio na een half uur kantelde de wedstrijd volledig.

Binnen een uur stond Schalke 04 riant op voorsprong, maar maakten de Duitsers het zichzelf onnodig lastig. 'We stonden met 3-1 voor en gaven het nog bijna weg tegen tien man', zei de Oranje-international. 'Normaal gesproken win je dit soort wedstrijden niet meer.'

De Portugezen kwamen op gelijke hoogte en leken op weg naar een gelijkspel. Tot de 93ste minuut. Niet Huntelaar, maar invaller Eric Maxim Choupo-Moting (rechts op de foto met Huntelaar) bepaalde de eindstand vanaf elf meter. Vorig seizoen miste de Nederlander drie keer op rij een strafschop, al durfde hij het afgelopen zomer tijdens het WK wel aan.