Huntelaar nadert honderdste goal voor Schalke 04

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar kan zich opmaken voor een bijzonder moment in zijn loopbaan. De 31-jarige aanvaller is nog maar twee doelpunten verwijderd van zijn honderdste officiële treffer voor Schalke 04.

Huntelaar nadert honderdste goal voor Schalke 04

Na zijn winnende goal in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg van vorige week vrijdag (1-0) staat de teller voor Huntelaar op 98 treffers in 152 competitieve wedstrijden. Hij maakte er 63 in de Bundesliga, tien in de strijd om de DFB-Pokal en 25 in Europees verband.

Hoe bijzonder dat aantal nu al is, blijkt wel na een duik in de statistische huishouding van Schalke 04. In de laatste vijftig jaar troffen alleen Klaus Fischer (226 goals in 349 officiële duels) en Ebbe Sand (104 in 282 duels) vaker doel voor Die Königsblauen.

Huntelaar zou zijn jubileum woensdagavond al kunnen vieren als hij met Schalke in de Champions League op bezoek gaat bij Sporting Lissabon (aftrap 20.45 uur). Tot nu toe was de spits in de eerste drie speelronden van de Champions League telkens trefzeker (drie goals). Lukt het niet tegen Sporting, dan heeft hij zaterdag in het uitduel met SC Freiburg een nieuwe kans.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.