Huntelaar mogelijk toch aan de kant bij start Bundesliga

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar moet mogelijk de start van het Bundesliga-seizoen met Schalke 04 toch aan zich voorbij laten gaan. De 31-jarige aanvaller liep maandag in het teleurstellend verlopen bekerduel met Dynamo Dresden een knieblessure op.

Huntelaar mogelijk toch aan de kant bij start Bundesliga

Nog maar net teruggekeerd van vakantie startte Huntelaar maandagavond juist nog enigszins verrassend alweer in de basis bij Schalke. Zijn aanwezigheid kon echter niet voorkomen dat Die Königsblauen met 2-1 onderuit gingen tegen de club uit de Derde Bundesliga. Bovendien kreeg de Oranje-international een tik op een knie, waarvan hij nog altijd last heeft.

Vorig jaar begon het seizoen ook al in mineur voor Huntelaar. Destijds liep hij tijdens de tweede speelronde op bezoek bij VfL Wolfsburg een knieblessure op die hem tot het eind van het jaar uit de roulatie zou houden. Vervolgens knokte de goalgetter uit de Achterhoek zich ijzersterk terug door in de tweede seizoenshelft zijn seizoentotaal alsnog op te schroeven naar veertien treffers.

Juist daarom zou het trainer Jens Keller niet slecht uitkomen als Huntelaar er zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 gewoon bij is. Met Jefferson Farfán (ex-PSV) staat immers al een andere belangrijke aanvalskracht nog lang aan de kant, terwijl het nog onduidelijk is of Kevin-Prince Boateng (buikgriep) kan spelen. Chinedu Obasi zal ook ontbreken, terwijl Keller achterin spelers als Dennis Aogo en Atsuto Uchida mist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.