Huntelaar en Babel wederom niet trefzeker in Duitsland

Voor Schalke 04 heeft Klaas-Jan Huntelaar wederom het verschil niet kunnen maken. In eigen huis kwam de geplaagde ploeg tegen 1. FC Nürnberg niet verder dan 1-1. Ook Hamburger SV speelde gelijk, Ruud van Nistelrooy kwam niet in actie voor Die Rothosen.

Schalke 04 - 1. FC Nürnberg 1-1De problemen voor de formatie van Felix Magath blijven aanhouden. Waar de ploeg in de Champions League op bezoek bij Valencia nog knap gelijkspeelde (1-1), kwam Schalke zaterdag niet verder dan 1-1 tegen Nürnberg. Schalke mocht zelfs blij zijn met de puntendeling. Vijf minuten voor tijd kopte Jens Hegeler de bal op de lat.

In de 37ste minuut kwam Nürnberg, dat al vijf wedstrijden ongeslagen is in de Bundesliga, op voorsprong. Hegeler kon profiteren na een slecht verwerkte bal van Schalke-goalie Manuel Neuer. Tien minuten na de hervatting zette Raúl Schalke weer op gelijke hoogte. Slecht verdedigen van Nürnberg resulteerde in het elfde doelpunt van de Spaanse vedette. Vijf minuten later bezorgde Raúl Schalke bijna een voorsprong, maar zijn kopbal werd op fantastische wijze gered door doelman Raphael Schäfer.

Door het gelijkspel blijft Schalke op de tiende plaats staan. Ook Nürnberg schiet niets op met een punt; de club staat achtste.

1. FC Kaiserslautern - Hamburger SV 1-1Degradatiekandidaat 1. FC Kaiserslautern kreeg Hamburger SV op bezoek, maar hoefde niet te vrezen voor gevaar voorin van Ruud van Nistelrooy. HSV-trainer Armin Veh vond het niet nodig de Nederlander op te stellen. Hij koos voor een voorhoede met Mladen Petric en José Guerrero. Van Nistelrooy mocht het laatste kwartier invallen. Eljero Elia zat niet eens op de bank.

Ondanks hun voorkeurspositie kon het aanvalsduo zaterdag niet overtuigen tegen Kaiserslautern. Die Rothosen waren afhankelijk van verdediger Marcell Jansen. Tien minuten na rust bezorgde de Duitser HSV een punt. Doordat Freiburg verloor van Köln stijgt HSV wel naar de zesde positie. Kaiserslautern blijft zestiende.

1899 Hoffenheim - FSV Mainz 05 1-2In een turbulente slotfase trok FSV Mainz 05 uiteindelijk aan het langste eind. Tot de 83ste minuut leidden de bezoekers met 0-1 via een doelpunt van Andreas Ivanschitz. Toen scoorde David Alaba voor 1899 Hoffenheim, waarvoor Ryan Babel de gehele wedstrijd speelde. Een punt hield de thuisploeg echter niet over aan het duel.

Elkin Soto zette kort daarna Mainz opnieuw op voorsprong. Door het gelijkspel van Schalke blijft Hoffenheim op de negende plaats staan. Mainz blijft knap vijfde.

Overige uitslagen1. FC Köln - FC Freiburg 1-0FC Sankt Pauli - Hannover 96 0-1