Huntelaar eindelijk van grote waarde voor AC Milan

Klaas-Jan Huntelaar heeft zich voor het eerst doen gelden als belangrijke goalgetter. De spits viel zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd in en was twee keer trefzeker tijdens de 2-0 winst van zijn ploeg AC Milan op Catania.

Met Clarence Seedorf in de basis en Klaas-Jan Huntelaar op de bank moest AC Milan proberen de goede reeks van de afgelopen weken proberen voort te zetten. De ploeg moest vormgever Andrea Pirlo missen vanwege een schorsing. Tegenstander Catania stond op de voorlaatste plaats in de Serie A.

Milan ging voortvarend van start met als eerste wapenfeit een schot van Seedorf dat in het zijnet belandde. De eerste helft was de oud-Ajacied uitermate bedrijvig, Seedorf raakte bovendien de lat met een pegel van afstand. Ook Ronaldinho was dichtbij een treffer, maar zijn vrije trap ging net naast.

In de tweede helft ging Milan onverdroten verder op jacht naar een doelpunt, maar de ploeg had veel pech. Seedorf schoot wederom net over en Ronaldinho draaide bijna in één keer een hoekschop binnen. Invaller Filipo Inzaghi was eveneens dicht bij een treffer.

Milan-coach Leonardo besloot alles of niets te spelen en bracht Huntelaar in de slotfase in voor controlerende middenvelder Mathieu Flamini. Op aangeven van Inzaghi maakte Huntelaar in de derde minuut van de blessuretijd zijn eerste treffer in Italiaanse dienst. De spits had geluk dat Mariano Gonzalo Andújar niet goed raad wist met zijn inzet.

Het bevrijdende gevoel over zijn eerste treffer bleek twee minuten later. Met een gevoelvolle lob passeerde Huntelaar Andújar voor de 2-0 eindstand. Daarmee hielp de Achterhoeker zijn ploeg voorbij Juventus op de ranglijst. AC Milan klimt naar de tweede plaats.