Huntelaar aan basis van eclatante zege op Werder

Schalke 04 zette op eigen veld Werder Bremen te kijk (5-0). Klaas-Jan Huntelaar was samen met Raúl de gevierde man bij Die Königsblauen.

Huntelaar maakte in de zeventigste minuut de laatste treffer van Schalke 04, dat achtervolger Werder met een pijnlijke 5-0 afstraffing naar huis terugstuurde. Maar voor de spits bleef zijn inbreng niet beperkt tot zijn vijftiende treffer van het seizoen.

De Oranje-international stond aan de basis van de overwinning op Werder Bremen. Bij beide treffers in de eerste helft had hij een aanzienlijk aandeel. In de zestiende minuut schoot hij op de paal, waarna doelman Tim Wiese in een poging de bal te pakken Raúl de gelegenheid bood de score te openen.

Vier minuten na de 1-0 was de Spaanse aanvaller wederom trefzeker. Daarbij was hij dank verschuldigd aan Huntelaar, die niet zelfzuchtig was en zijn ploeggenoot een niet te missen kans bood; 2-0. Het was een terecht afspiegeling van de verhoudingen in de eerste helft.

Maar ook na rust was Schalke de bovenliggende partij. Aan de opleving van Werder Bremen met invaller Marko Arnaurovic kwam na ruim een kwartier al een einde na de 3-0 van Raúl. Kyriakos Papadopoulos en Huntelaar maakten in de zeven minuten die op de derde treffer van de Spanjaard volgden de opdracht van Werder onmogelijk.

Door de eclatante overwinning bleef Schalke net als Borussia Dortmund in het spoor van koploper Bayern München. Werder Bremen zag het gat naar de bovenste plaatsen groeien. Foto: VI Images