Hummels hoopt Haaland te overtuigen: 'Gras bij de buren niet altijd groener'

Reacties

Mats Hummels hoopt dat Erling Haaland ook na dit seizoen nog bij Borussia Dortmund speelt. De ervaren verdediger vindt dat de spelers van Dortmund daaraan ook hun steentje kunnen bijdragen.

Hummels hoopt Haaland te overtuigen: 'Gras bij de buren niet altijd groener'
© Pro Shots

De 21-jarige Haaland heeft bij Dortmund nog een contract tot medio 2024, maar wordt al met meerdere topclubs in verband gebracht. Hummels denkt dat de Noorse doelpuntenmachine er verstandig aan doet om nog minimaal één seizoen bij de komende Champions League-tegenstander van Ajax te blijven.

'Het gras bij de buren is niet altijd groener', zegt Hummels in gesprek met Sport-Bild over de geruchten over de toekomst van Haaland. 'Ik hoop dat we als selectie kunnen laten zien hoe goed we zijn. Dan zal Erling beseffen dat hij bij Dortmund al hele goede teamgenoten om zich heen heeft. Ik heb de hoop niet opgegeven dat hij nog even bij ons blijft. We hebben Erling nog heel veel te bieden.'

Het is nog onduidelijk of Ajax rekening moet houden met Haaland tijdens de komende Champions League-ontmoeting met Dortmund (dinsdag). De spits moest de interlandperiode met Noorwegen aan zich voorbij laten gaan vanwege een dijbeenblessure, die hem ook al een aantal duels bij Dortmund aan de kant hield. Trainer Marco Rose zag de ziekenboeg tijdens de interlandperiode verder gevuld worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.